21 feb 2019

6 maart: feestelijke opening van de petanquebaan in Sijsele

  • Nieuwsberichten
Een gezellig en sportief ontmoeten

Ontmoetingsplekken creëren waar iedereen welkom is, is één van de stokpaardjes van Oranje. Oranje is dan ook in de wolken met de nieuwe petanquebaan op het grasplein tussen de gebouwen van Oranje vzw en de assistentieflats van Curando.

Op woensdag 6 maart wordt de petanquebaan feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom op dit buurtfeest. Kom, babbel, drink een glaasje, eet een pannenkoek, geniet van het gezelschap. Sluit die lange winter af met een goede portie (sportieve) gezelligheid.

Praktische info:

  • Datum en uur: woensdag 06/03/2019 om 14u.

  • Locatie: Oranje vzw, Brouwerijstraat 7, 8340 Sijsele

Hoe kwam deze nieuwe petanquebaan tot stand?

Samen met het Sociaal Huis van Damme-Sijsele, WZC De Stek en Curando nam vzw Oranje in 2017 het initiatief om een dossier in te dienen bij de Koning Boudewijnstichting (KBS). De projectoproep “Een brug bouwen tussen de buurt, de lokale gemeenschap en personen met een beperking” leek ons ideaal om op de woonzorgsite in Sijsele via gerichte acties te bouwen aan een zorgzaam buurtnetwerk en een band te creëren tussen mensen met en zonder een beperking. “Leven in de Brouwerij” is de noemer waaronder we sedert februari 2018 wekelijks op woensdagnamiddag een ontmoetingsmoment organiseren. Dankzij de 3500€ steun van de KBS kon onder andere de nieuwe petanquebaan aangelegd worden.

Hieronder vind je onze leuke uitnodiging.