20 jul 2018

Maatvakantie op het scoutsdomein Merkenveld: een succes!

  • Oranje in de media
Lees het verhaal van Annelies: 'durven dromen van een zo gewoon mogelijk leven'.

"Vijf personen met een mentale beperking en hun ‘maat’ gingen onlangs samen op vakantie in het Hopperjeugdverblijf Merkenveld in Zedelgem. Ze lagen in hangmatten voor een middagdutje, beleefden in Brugge een gegidste wandeling, bouwden vlotten, bezochten een kijkboerderij, reden naar zee. Het engagement voor dit project kwam van Annelies Demyttenaere van Oranje vzw. Haar passie groeide uit een ervaring die ze vroeger had bij de scouts van Torhout."

Wil je het volledige verhaal lezen? Klik dan op deze link op de website van 'iedereen verdient vakantie'.  Zij pikten het verhaal van Annelies op en publiceerden het op hun website, waar trouwens nog heel wat andere mooie vakantieverhalen te ontdekken vallen in de rubriek verbind je verhaal

Het scoutsdomein Merkenveld is een regulier vakantieverblijf die zich engageert om een gewone vakantie voor mensen met een beperking makkelijker mogelijk te maken.  Ward Vervaeke, de vakantieresident, zegt letterlijk 'De ondersteuning van Oranje en Mivalti zorgt ervoor dat er bij onze ploeg minder koudwatervrees is.  Het is een surplus om het lokale netwerk en vakantie-expertise van Oranje te kunnen benutten...." Lees er alles over in de perstekt die halfweg juni verspreid werd.