29 mei 2018

Oranje-sporters zegevieren op Special Olympics

  • Nieuwsberichten
Vier dagen vol sfeer, emotie en schitterende prestaties

21 enthousiaste Oranje-sporters trokken van 9 tot en met 12 mei naar Doornik/Moeskroen om er zich te meten met meer dan 3000 atleten in de nationale Special Olympics.

Karel Bostoen, één van de stuwende krachten achter de Oranje-deelnemers, stuurde een verslag door met de hoogtepunten. Een selectie:

Openingsceremonie:

Op woensdagavond werden de spelen geopend met het aansteken van de olympische vlam en een spetterende openingsshow. De volgende dagen gaven de Oranje-deelnemers het beste van zichzelf in drie disciplines.

Zwemmen:

In het zwembad verdedigden Ine Raes, Astrid Belmans, Chloë Berquin, Michèle Devriendt, Gaëlle Theuninck, Glenn Debuysere, Francky Simoens, Sylvie Vanweydeveldt en Anja Vermeulen met succes de Oranje-eer. Uitblinkers waren Anja, Gaelle, Chloë en Glenn die met bronzen en zilveren medailles naar huis keerden. Gaëlle behaalde bij de 25m schoolslag goud!

Atletiek:

Marijke Vanparijs, Maarten D'Haenekint presteerden fantastisch op de atletiekpiste in Moeskroen. Jammer dat Maombi zich blesseerde tijdens het verspringen. Marijke veroverde maar liefst 3 zilveren medailles. Maarten behaalde mooi brons op de 1500m!

Netbal:

De netbalploeg met Peter D'Hondt, Frederik Thys, Dirk Clarysse, Carlo Hoste, Brecht Demarey, Jurgen Deketele, Jaak Gobeyn, Christaan Verlinde en Kevin Viaene. Onze ploeg nam na de mindere prestaties van de laatste jaren revanche en behaalde een zilveren medaille.

Een heel dikke merci...

...aan de vele ouders, familie en vrienden die meereisden om te supporteren en aan vrijwilligers Ann Van Neygen, Tim Vaniseghem (stagiair sport en bewegen) en Delphine François. Fotograaf Johan Devriese maakte terug een weergaloze fotoreportage.

Fotovoorstelling in cultuurfabriek:

Ook jij kan nog even nagenieten van de sportieve vierdaagse: op maandagnamiddag 25 juni vanaf 14u brengen de atleten uitgebreid verslag uit tijdens de fotovoorstelling in de cultuurfabriek in Sijsele. Welkom!

Interesse om deel te nemen aan de editie 2019, om te sponsoren, om mee te helpen… contacteer karel.bostoen@oranje.be voor alle inlichtingen. Begin juli 2018 vraagt Oranje al onze plaatsen aan voor het tornooi van volgend jaar.