9 nov 2018

Getuigenissen van een hartverwarmende samenwerking

  • Opinie en thema's
Verhalen van mensen

Oranje bouwt dagelijks aan een open en ontvankelijke samenleving waar iedereen een volwaardige plaats vindt. We doen dit samen met buurtbewoners, actieve mensen uit allerlei verenigingen, ouders, … en natuurlijk ook met onze vrijwilligers. Jaarlijks zijn dat er een 500-tal. We polsten drie vrijwilligers naar hun motivatie en dit is hun hartverwarmende getuigenis:

Rita Vandenbossche is een buurtbewoonster en werkt dagelijks een halve dag mee in het semi-industrieel atelier

Ik heb veel vrije tijd en vind het aangenaam om in het dagcentrum Sijsele te kunnen helpen, dicht bij de deur. 't Is beter dat je hulp kunt geven dan je er moet krijgen ! Ik hou heel veel van het sociaal contact, de interacties met de gasten. Zo kan ik hun verhalen beluisteren en vinden ze het ook fijn dat ze een babbeltje kunnen doen met mij.

Ik krijg veel vraag van andere mensen 'wat is Oranje en wat moet je daar allemaal doen ?'. Dan vertel ik graag over het semi-industrieel atelier waar ik een handje help bij het produceren van de 'K-lumets', de ballotins, het inpakken van snoepjes... Ik help de gasten ook op weg om bvb nieuwe handelingen aan te leren. Ik heb al veel nieuwe ontdekkingen gedaan hoe begeleiding systemen in elkaar steken, zodat iedereen kan meehelpen. Het is dan ook fijn dat ik hierin een steentje kan bijdragen. Daar ik van Sijsele ben, kan ik de mensen ook letterlijk en figuurlijk wat wegwijs maken in Sijsele.

Frans Van Nieuwenhuyze werkt mee in crea en bakken op donderdag

Ik ben begonnen bij Oranje Sijsele als vrijwilliger. Een uitdaging die ik met veel plezier aannam want creatief bezig zijn is mijn ding. Ik hou van hun echtheid. Een mooie spiegel voor mezelf om meer vanuit rust te begeleiden. Er gewoon te zijn.  Mijn creativiteit te beleven en door te geven aan hen. Ik geniet enorm van hun manier van zijn "PUUR".

Francine Lenssens komt af en toe binnenwaaien

Waarom Oranje ? Als vrijwilligster kom ik sedert 1 jaar regelmatig naar Oranje. Ik voel me hier goed, altijd vriendelijke mensen en ik ben steeds bereid een handje te helpen. Ik ben hier ook van bij mijn start heel goed ontvangen geweest. Ook de samenwerking met de mensen lukt heel goed. Ik zou het niet meer kunnen missen. Dus helpende handen gevraagd want alles wat ze hier doen komt recht uit het hart.