Speelpleinwerking

Het speelplein is een plaats waar spelen en ravotten centraal staat. Een enthousiaste groep animatoren staat elke dag klaar om iedereen een fantastische dag te bezorgen. Het grote verschil met een andere speelpleinwerking? Wij voorzien extra ondersteuning voor kinderen met een beperking én alle kinderen vanaf 4 tot 15 jaar, wel of geen beperking: iedereen is welkom!

Die extra ondersteuning bestaat uit aangepaste activiteiten per leeftijdsgroep en individuele begeleiding voor kinderen die een grotere zorgbehoefte hebben. Die individuele begeleiding moet wel op voorhand besproken worden. Dan pas kunnen we garanderen dat één vrijwilliger een ganse dag paraat staat om samen met je kind aan de slag te gaan.

Het speelplein opent z’n deuren tijdens schoolvakanties, op weekdagen van 8u tot 17u30 (afhankelijk van het speelplein, soms al vanaf 7u tot 18u). Tussen 10u en 12u en tussen 14u en 16u zijn er georganiseerde activiteiten. Tussendoor is er ruimte voor ‘vrij spel’. Over de middag eten we samen onze boterhammen op.

De speelpleinwerking wordt begeleid door een enthousiaste groep jonge animatoren. Zij organiseren de activiteiten, voorzien de individuele begeleiding en de groepsbegeleiding. De animatoren worden intensief begeleid, ondersteund en gecoacht door de hoofdanimatoren. De hoofdanimatoren zijn mensen die al jaren meedraaien in de werking en cursussen en vormingen hebben gevolgd. Kortom, mensen met bergen ervaring die alle nodige kennis op zak hebben. Zij worden doorheen het jaar gecoacht door een beroepskracht.

De (hoofd)animatoren staan gedurende de werking in contact met een beroepskracht en kunnen ten allen tijde op hem/haar beroep doen.

Meer praktische informatie vind je op de website van Vrijetijdspunt.

We hebben een speelpleinwerking in Sint-Andries Brugge, Sint-Jozef Brugge, Maldegem, Assenede en Aalst.