24 apr 2018

Plaats in de dagbesteding van Oranje

  • Nieuwsberichten
Onze ateliers in Sijsele boomen

Personen met een ondersteuningsvraag naar dagbesteding kunnen snel bij ons terecht voor een verkennend gesprek. Onze dienst is voorzien op een continue instroom. Op basis van de wensen van cliënt, zijn talenten en ondersteuningsnoden werken wij een voorstel tot dagbesteding uit. We zoeken steeds naar nieuwe activiteiten verstrengeld in de buurt en op maat van de cliënten.

In Sijsele bijvoorbeeld starten wij naast de klassieke ateliers in het dagcentrum (semi-industrieel atelier, kookatelier, crea atelier) met verschillende nieuwe activiteiten gericht op samen leuke dingen beleven, mensen ontmoeten en ervaringen opdoen:

  • uitbaten van een zomerbar in samenwerking met jeugdhuis  Loco (oud station Sijsele). Fietsers en voetgangers kunnen er koffie, ijs, zelfgebakken koekjes en pannenkoeken krijgen.
  • wekelijks spel en ontmoeting in jeugdhuis Loco met de buren: kubben, petanque,... en in de winter gezelschapsspelen in het jeugdhuis.
  • expressie met studenten orthopedagogie van Hogent. Samen werken we aan een toneelvoorstelling.
  • in de Bib creëren we enkele keren per jaar een tentoonstelling rond een boek. Onze eerste keuze viel op “Ik geef je mijn hart” van PImm van Hest.  
  • ons atelier buurtwerk krijgt steeds meer vragen uit verschillende hoeken. Wekelijks gaan we de speelplaats vegen in de gemeenteschool, de frigo’s aanvullen in de cultuurfabriek, muziekinstrumenten poetsen in zaal Rostune, zwerfvuil opruimen,...
  • in Hoeve Hangerijn nemen we allerlei taken op: dieren verzorgen, soep maken voor bezoekende schoolkinderen, het terrein onderhouden, een fruitboomgaard aanleggen en bemesten.... Er worden ook K-Lumet blokjes gemaakt.

Interesse in onze dagbesteding? Neem gerust contact op met dagcentrum.sijsele@oranje.be. Bellen kan ook. Vraag naar Sven Deruyter of Evelien Decraene via 050/341.341.

“Professionelen zijn altijd welkom voor een rondleiding, met of zonder cliënten. We kunnen altijd leren van elkaar”.