Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Ouderbruggen

Ouderbruggen organiseert speel- en ontmoetingsactiviteiten om ouders en kinderen in de buurt samen te brengen.


“It takes a village to raise a child”

Ooit al gehoord van deze uitspraak? Wij geloven sterk in dat gezegde. Om die reden organiseren we met het project Ouderbruggen speel- en ontmoetingsactiviteiten om ouders en kinderen in de buurt samen te brengen.

Samen sterk

“Doet die van u dat ook?” tegen elkaar kunnen zeggen. “Je doet dat goed” horen van een andere ouder. Een “Merci voor de tip!” krijgen, of er één geven. Nieuwe mensen leren kennen, terwijl je kinderen zich kunnen uitleven.

Als ouder kan je ontzettend veel hebben aan andere ouders rondom je. Ook kinderen bloeien open als ze met elkaar samen kunnen spelen. We brengen daarom ouders en grootouders van kinderen van alle leeftijden samen met elkaar in de buurt. Tijdens deze gezellige ontmoetingsmomenten ben je steeds welkom, wanneer jij wil.

Hoe gaan we te werk?

Ouderbruggen richten zich tot kinderen en hun ouders in Brugge. We brengen jullie samen op twee verschillende locaties: Sint-Kruis en Sint-Jozef. Onze ontmoetingsmomenten vinden tweewekelijks plaats en zijn volledig gratis.

Ouders en grootouders kunnen elkaar daar ontmoeten, ervaringen delen en elkaar ondersteunen. Tijdens elk ontmoetingsmoment wordt ook een toffe activiteit voorzien voor de kinderen. Iedereen kan zo gezellig bijbabbelen terwijl de kinderen zich samen uitleven.

Kind speelt buiten met blokkentoren
Ouder zitten buiten aan een picknicktafel en zijn goedgezind in gesprek

Samenwerken over beleidsdomeinen heen

Het project maakt deel uit van het lokaal sociaal beleidsplan ‘Brugge draait om mensen’ en is een unieke samenwerking tussen diensten uit verschillende hoeken van de samenleving. Naast de belangrijke financiële inbreng van het lokaal bestuur, zetten ook Kind & Gezin, Mintus, Covias, CKG Sint-Clara, Huis van het Kind Brugge, welzijnsschakel Kantel en Buurtsport hun schouders onder dit waardevolle project.

Op de hoogte blijven van Ouderbruggen?

Vind de data van onze ontmoetingsmomenten en ontvang recente informatie en weetjes via onze Facebookpagina.