14 apr 2021

Oranje & De Chocoladefabriek

  • Nieuwsberichten
Dagbesteding Sijsele - Dagbesteding Brugge
De lekkerbekken onder jullie hebben het misschien al opgemerkt. Sinds kort is Oranje terug te vinden in de etalage van The Chocolate Line Brugge. Letterlijk? Toch een beetje! Dagbesteding Brugge & Dagbesteding Sijsele zorgden namelijk voor de feestelijke paasverpakking in de winkel.

Cliënten, vrijwilligers en medewerkers maakten in totaal 800 tekeningen voor evenveel papieren verpakkingen. Soms voorgetekend, soms uit de vrije hand, maar ieder op zijn eigen manier. 

Voor het begin van dit Chocoladeverhaal moeten we de tijd een heel stuk terugdraaien. Naar een periode waar het woord ‘corona’ nog stond voor een zonnig terrasje in plaats van een kleine paniekaanval. We ontmoetten Dominique Persoone voor het eerst in 2019 tijdens de opening van de bijentuin aan de bibliotheek van Sijsele. "Op het bijhorende marktje waren we aanwezig met een standje vol producten van Boetiek Uniek," aldus Charlotte. "Om de producten wat op te vrolijken, hadden onze cliënten uit dagbesteding op voorhand leuke tekeningen gemaakt op de papieren verpakkingen." Iets wat Dominique Persoone niet ontgaan was! Na een korte introductie gaf hij aan interesse te hebben om iets gelijkaardigs te doen in zijn winkel.

Enkele weken later kregen we de vraag om achthonderd (800!) papieren zakjes te voorzien van leuke decoratie. Dagbesteding Sijsele & Dagbesteding Brugge gingen meteen aan de slag in de crea ateliers! Zakjes werden geleverd, tekeningen gemaakt, de etalage werd op feestelijke wijze versierd en de helpende handen keken reikhalzend uit naar de geplande rondleiding in de chocoladefabriek. Maar toen sloeg corona toe..  

"Dominique was vanaf het begin zeer begaan met het hele proces," vertelt Charlotte. "Toen hij verplicht werd zijn zaak te sluiten door corona, verzekerde hij ons meteen dat dit slechts een kwestie van uitstel was, geen afstel." En zo geschiedde. Een jaar later kun je onze paasversiering opnieuw terugvinden in de etalage. En daar zijn we best trots op. Ga dus zeker eens een kijkje nemen op het Simon Stevinplein als je een dagje Stad Brugge gepland hebt! 

Een mooie samenwerking die ongetwijfeld vervolgd wordt in de toekomst! Benieuwd naar de sfeerbeelden? Neem dan vlug een kijkje op onze Facebook- of Instagram pagina.