3 mrt 2021

Week van de vrijwilliger: het verhaal van Jan

  • Nieuwsberichten
Week van de vrijwilliger - Vrijwillig chauffeur Jan op tour met Freddy
We zijn niet enkel enorm dankbaar voor wat onze vrijwilligers doen, maar ook ontzettend trots op wie ze zijn! Lees hier het verhaal van Jan, vrijwillig chauffeur bij Oranje.

Ondanks de omstandigheden, stonden er dit jaar opnieuw enorm veel vrijwilligers klaar om samen met ons dagbesteding, vrije tijd, wonen, werken én samenleven mogelijk te maken voor iedereen. En daar zijn wij ontzettend dankbaar voor.

Tijdens Week van de Vrijwilliger willen we dan ook graag enkele vrijwilligers én hun verhaal in de verf zetten. Want, wij zijn trots op onze vrijwilligers. Vandaag geven we het woord aan Jan. Jan is niet alleen chauffeur bij Oranje, hij helpt ons ook uit de nood wanneer er zich vervoersproblemen voordoen in ‘t Bilkske:

“Als geboren, getogen en fiere Gentenaar (nog steeds) kwam ik op 1 juni 2005 aangespoeld door de liefde. Aangezien ik mijn hele loopbaan op de baan vertoefde als vertegenwoordiger, wou ik na mijn pensioen graag nog een steentje bijdragen als chauffeur. Ik nam contact op met de Brugse vrijwilligerscentrale die me enkele voorstellen gaven, waaronder Oranje. Mijn keuze was vlug gemaakt: ik had jullie mooi busje al meermaals zien rijden én er was toevallig een voetbalwedstrijd van Cercle ten voordele van Oranje. 

Ik contacteerde Oranje en zo ging de bal aan het rollen. Liesbeth maakte me wegwijs in de werking van de organisatie en na 3 opleidingsroutes met Roland begon ik aan m’n vaste ritten op tour Maldegem. Door gezondheidsredenen moest ik spijtig genoeg even afhaken, maar ondertussen voer ik Freddy weer wekelijks naar Zedelgem en Aartrijke (nu eventjes niet, Corona je weet wel). Inmiddels is er fijne band ontstaan! Niet enkel met Freddy, maar ook met de andere bewoners en de begeleiding. Daar haal ik niet alleen enorm veel plezier uit, zo blijf ik ook nog voeling hebben met de buitenwereld. Iedere week opnieuw kijk ik uit naar m’n ritten met Freddy. 

Ziezo, zo hebben jullie toch een beetje zicht op mijn vrijwilligerswerk bij Oranje. Iets wat ik met veel plezier doe en hopelijk nog lang kan blijven doen.” 

Wij hopen het ook Jan, BEDANKT!

 

Als vrijwilliger kan je veel betekenen. Wil je zelf ook vrijwilligerswerk doen bij Oranje? Er is veel mogelijk. Contacteer ons hier!