5 mrt 2021

Week van de vrijwilliger: vrijwilligers Thomas, Patrick & Dina

  • Nieuwsberichten
Week van de vrijwilliger - Vrijwilliger Thomas rekenoefeningen
We zijn niet enkel enorm dankbaar voor wat ze doen, maar ook ontzettend trots op wie ze zijn! Lees hier het verhaal van vrijwilligers Thomas, Patrick en Dina.

Ondanks de omstandigheden, stonden er dit jaar opnieuw enorm veel vrijwilligers klaar om samen met ons dagbesteding, vrije tijd, wonen, werken én samenleven mogelijk te maken voor iedereen. En daar zijn wij ontzettend dankbaar voor.

Tijdens Week van de Vrijwilliger willen we graag enkele vrijwilligers in de verf zetten. Want, wij zijn trots op onze vrijwilligers. Vandaag zetten we Thomas, Patrick & Dina in de kijker. Drie fantastische vrijwilligers die ons geregeld bijstaan in dagbesteding.

Thomas komt iedere donderdagvoormiddag meehelpen in den Hoye. Naast praktische steun verlenen, helpt hij Marleen bij het maken van lees, schrijf en rekenoefeningen. Zo leert hij Marleen met behulp van kroonkurkjes optelsommen maken. En met succes! Want dankzij deze 1 op 1 kan Marleen nu zonder veel probleem de oefeningen maken. Iets waar Thomas ook zelf plezier uit haalt: “Ik steek graag een handje toe in den Hoye. Het is niet enkel een leuk momentje van ontspanning voor mij, ik krijg er ook veel voldoening van.”

Ook Patrick zorgt voor ontspanning in dagbesteding! Iedere maandagmiddag komt hij spelletjes spelen met een kleine groepje. “De spelletjesnamiddagen zijn echt gezellig. Je krijgt ook veel waardering terug, wat het nog aangenamer maakt. Iedere keer opnieuw keer ik content terug naar huis”  

Dina tenslotte is een echt manusje-van-alles. Ze steekt al jaren een handje toe en heeft in het verleden al verschillende ateliers helpen begeleiden. Nu komt ze vooral om spelletjes-namiddagen te ondersteunen of om een uitstap in de buurt te begeleiden. “Tijdens corona zijn de mogelijkheden helaas beperkter, maar ik haal nog steeds veel plezier uit m’n vrijwilligerswerk. Het zijn interessante momenten en zo behoud ik ook voeling met de buitenwereld. Twee vliegen in één klap!”

Een welgemeende, dikke merci!

Als vrijwilliger kan je veel betekenen. Wil je zelf ook vrijwilligerswerk doen bij Oranje? Er is veel mogelijk. Contacteer ons hier!