Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Parcourage

Parcourage begeleidt jongvolwassenen met een complexe problematiek, waaronder jonge ouders en jongvolwassenen met een migratieachtergrond.


Groep mensen tonen logobord van Parcourage

Parcourage is er voor mensen die niet of onvoldoende geholpen kunnen worden vanuit één bepaalde sector of vanuit het reeds bestaande aanbod. De ondersteuning richt zich vooral op het verwezenlijken van sociale inclusie, met een focus op maatschappelijke participatie en het bevorderen van activering van de deelnemers.

Partners uit alle sectoren

Parcourage is een samenwerking tussen partners uit verschillende hoeken. Werkkracht10 vertegenwoordigt in het partnerschap de 10 lokale besturen van het werkingsgebied van Parcourage, namelijk Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke.
Daarnaast zetten CAW Noord-West-Vlaanderen, De Sleutel, Groep INTRO, emino, Covias, Oranje vzw, OCMW Brugge, Ligo Centrum voor Basiseducatie, Huis van het leren en Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) hun schouders mee onder dit partnerschap. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) begeleidt het partnerschap in hun samenwerking.

Hoe werkt het?

In de begeleiding wordt gekeken naar de persoon als geheel, de persoon wordt niet benaderd vanuit één specifieke problematiek. Het team bestaat uit 10 coaches die elk als compagnon de route samen met de jongvolwassenen een traject lopen, vertrekkend vanuit hun sterktes en talenten. Daarnaast brengt iedere coach kennis, ervaring en expertise mee naar het team vanuit hun eigen moederorganisatie.

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt via Europa WSE en dankzij de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF), de 10 lokale besturen, de Vlaamse Overheid en de VDAB.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Parcourage en het initiatief kunt u terecht op de website van Parcourage.

Ben of ken je iemand die nood heeft aan Parcourage?

Je kan aanmelden via de website van Parcourage.