Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Bewoners verhuizen naar woondienst Ovida in Varsenare

  • Nieuws

Vandaag verhuizden de bewoners van de vroegere woondienst DOS (‘d Oude Steenweg in Sint-Pieters) naar hun nieuwe woonplaats in Varsenare. Ze namen hun intrek in een vleugel van Woonzorgcentrum Avondrust.

“Het is boeiend om te ervaren hoeveel opportuniteiten er zijn wanneer organisaties die op het eerste zicht verschillend zijn, elkaar vinden in de uitdagingen waar ze beiden voor staan.”

Bert Putman, algemeen directeur van Oranje vzw

De capaciteit van het woonzorgcentrum is sinds 1 februari 2022 opgetrokken maar kon slechts ten dele worden gerealiseerd omwille van de personeelsschaarste in de zorg. De bewoners van Oranje zochten een nieuwe woonplaats in het groen met voldoende mogelijkheid tot verbinding met de buurt.

Nieuwe plek, nieuwe naam

Niet alleen een nieuwe plek, maar ook een nieuwe naam. De woondienst in Varsenare kreeg de naam ‘Ovida’. Er 12 bewoners met een beperking ondersteund worden. De woondienst situeert zich op de benedenverdieping van een vleugel van het woonzorgcentrum Avondrust. Er is een aparte ingang, terras en tuin. De werkingen zijn van elkaar te onderscheiden maar toch verbonden. “Van bij de start is er een mooie samenwerking. Avondrust en Oranje hebben elkaar heel wat te bieden. De samenwerking zal door het samen wonen en werken nog verder groeien”, aldus Luc De Jonghe, algemeen directeur van WZN Spirit.

Twee bewoners in een gezellige leeshoek

“De samenwerking zal door het samen wonen en werken nog verder groeien”

Luc De Jonghe, algemeen directeur van WZN Spirit

Bert Putman beaamt dit: “In een andere omgeving (Eernegem) zetten we een tweetal jaar terug een vergelijkbare samenwerking op met Curando. Het is boeiend om te ervaren hoeveel opportuniteiten er zijn wanneer organisaties die op het eerste zicht verschillend zijn, elkaar vinden in de uitdagingen waar ze beiden voor staan”.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Je kan zelf aangeven over wat je graag op de hoogte wordt gehouden.