Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Nieuwe woondienst in ontwikkeling in Wenduine

  • Nieuws

In het voormalig internaat van hotelschool Spermalie, gevestigd in Wenduine, komt een nieuwe woondienst van Oranje.  In Wenduine begeleiden we vandaag al mensen aan huis, en werken we met verschillende diensten samen. We merkten dat er in de bredere regio heel wat vragen leven naar een plek om te wonen voor mensen die dit niet volledig zelfstandig kunnen. De beslissing tot aankoop van het pand was dan ook een logisch gevolg. Het is de bedoeling van start te gaan met de totaalrenovatie in 2024.

toekomstige woondienst in Wenduine

Totaalrenovatie

De renovatie van het pand, onder leiding van architectenbureau Archus, gaat ook uit van deze inclusieve omgeving door de infrastructurele mogelijkheden optimaal te benutten. Er wordt voorzien in een
toegankelijke buitenruimte voor de schoolgaande kinderen die er de doorsteek blijven maken, en een afgescheiden parkeerruimte voor de medewerkers en bezoekers van de woondienst.

Huisvesting voor 20-tal bewoners

Het pand biedt huisvesting aan 20 à 25 bewoners via diverse woonentiteiten, waaronder kamers voor 1 persoon. Daarnaast zullen er ook studio’s van verschillende groottes beschikbaar zijn: voor één of meerdere personen, of gezinnen. Er zullen dag en nacht medewerkers van Oranje aanwezig zijn in het gebouw om de bewoners te ondersteunen. De voorbije maanden heeft Oranje vzw ingezet op het nog beter leren kennen van de omgeving door samenwerking met organisaties in De Haan. Mensen met een ondersteuningsnood helpen al mee in het woonzorgcentrum Duneroze, Centerparcs De Haan en Surfing Elephant. Daar worden specifieke taken opgenomen zoals onderhoud van het domein, voorbereiding van groepen die langskomen, …

Opportuniteiten voor samenwerking

De site van de Kerkstraat 72 biedt heel wat mogelijkheden tot samenwerking met de directe buren: Vrije Basisschool Heilig Hart en Wendy Forum van de vzw Parochiale Werken. Gedeeld gebruik van ruimtes, de organisatie van activiteiten, zorgen van elkaars huisdieren, … zijn alvast eerste ideeën.

Op 21 maart organiseerden we een infomoment voor de buurtbewoners, in samenwerking met het gemeentebestuur van De Haan een infomoment.

Heb je vragen?

Wil je hier meer over weten, of heb je bepaalde vragen? Contacteer ons.

Onthaal

+32 50 341 341

info@oranje.be

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Je kan zelf aangeven over wat je graag op de hoogte wordt gehouden.