Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Oranje werkt mee aan dovenloketten in West-Vlaanderen

  • Nieuws

Wist je dat we in Oranje ook collega’s hebben die de Vlaamse Gebarentaal kennen, en dat zij samen met Duinhelm, De Kade dovenloketten in West-Vlaanderen op poten zetten? Een dovenloket is een plek waar ondersteuning geboden wordt in de Vlaamse gebarentaal.

Hulp bij het maken van een doktersafspraak, een vakantie boeken, ondersteunen bij administratie, contacten leggen met andere diensten, … Voor allerlei korte vragen of problemen kunnen mensen terecht in het dovenloket.

Vrouw met hoorimplantaat spreekt in gebarentaal met een medewerker

Een dovenloket is een plek waar ondersteuning geboden wordt in de Vlaamse gebarentaal.

Er zijn drie dovenloketten in West-Vlaanderen: Brugge, Oostende en Torhout.

Elk dovenloket wordt door een van de drie organisaties bemand. Liesbeth en Brike van onze ambulante ondersteuningsdienst ‘bemannen’ het dovenloket in Brugge. De drie organisaties stemden op elkaar af, zodat er elke week mogelijkheid is om ergens in West-Vlaanderen een dovenloket te bezoeken.

Ontdek de 3 dovenloketten in West-Vlaanderen

Verschillende medewerkers zijn gespecialiseerd in Vlaamse Gebarentaal en kunnen je bij je vragen ondersteunen. In het dovenloket gaan we samen met jouw korte vragen of problemen aan de slag.

Raadpleeg de kalender en maak een afspraak

Elke week is er mogelijkheid om ergens in West-Vlaanderen een Dovenloket te bezoeken. Ontdek hier waar en wanneer je een afspraak kan maken.