Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Oranje nu ook aanbieder van individueel maatwerk

  • Nieuws

Als werkgever is het een uitdaging om een geschikte arbeidskracht te vinden. Niet alle kandidaten lijken op het eerste gezicht de perfecte match. Door gerichte ondersteuning te vragen aan Oranje vzw, aanbieder van jobcoaching Individueel Maatwerk, kunnen we samen tot die perfecte match komen.

Jens en André staan samen voor een gele achtergrond
Jens en André

Wat is individueel maatwerk?

Sinds 1 juli vervangt het decreet Individueel Maatwerk (IMW) o.a. de Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP). Individueel Maatwerk biedt financiële steun aan werkgevers die werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstellen. Werkgevers kunnen een loonpremie en/of een begeleidingspremie ontvangen.

  • De loonpremie compenseert eventuele extra kosten die voortvloeien uit arbeidsbeperkingen of verminderde productiviteit.
  • De begeleidingspremie maakt professionele begeleiding op de werkvloer mogelijk, zowel voor werknemers met een arbeidsbeperking als voor hun collega’s en de werkgever.

Oranje vzw is erkend als externe dienstverlener Individueel Maatwerk. Je kan bij ons terecht voor professionele begeleiding. We bieden ondersteuning aan zowel de werkgever als de werknemer.

“Het is voor mij niet zo belangrijk wat mensen niet kunnen, maar het is wel belangrijk wat mensen wel kunnen.”

André Claessens (zaakvoerder zorgtraiteur)

Daarnaast is Oranje vzw zelf ook een werkgever Individueel Maatwerk. Dit wil zeggen dat wij werknemers tewerkstellen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Heb je vragen over Individueel Maatwerk?

Of zie je kansen voor een werknemer of werkgever in jouw omgeving? Neem contact op met onze erkende jobcoaches.

Hoe Individueel Maatwerk aanvragen?

Een werknemer met een arbeidsbeperking moet zelf erkenning aanvragen bij de VDAB. Na goedkeuring van de erkenning kan de werkgever IMW aanvragen. Indien nodig kunnen wij hier ook in ondersteunen.

Onthaal

+32 50 341 341

info@oranje.be