Focus Brugge: zelfstandig wonen met ADL-assistentie

Je hebt een fysieke beperking, vindt het belangrijk om je eigen leven te leiden, maar je bent aangewezen op de hulp van iemand anders voor het uitvoeren van dagelijkse handelingen (verplaatsingen, nuttigen van maaltijden, persoonlijke verzorging…). Dan biedt Focus-Brugge ADL-assistentie om al deze momentgebonden dagelijkse activiteiten uit te voeren. De ADL-assistenten zijn 24u op 24u oproepbaar.

Je huurt een aangepast appartement bij de Brugse Huisvestingsmaatschappij, in de woonwijk ‘Watervliet’ te Sint-Kruis of de woonwijk ‘Molenwijk’ te Sint-Pieters. Je hebt de regie over je leven zelf in handen: je woont volledig zelfstandig en beslist zelf over hoe je je dagen invult. Je staat zelf in voor of regelt het onderhoud van je woning, het bereiden van je maaltijden, het organiseren van aangepast vervoer, boodschappen… De ADL-assistentie van Focus-Brugge is een manier om meer onafhankelijk in het leven te staan.

Op jouw vraag kan Focus-Brugge ook voor psycho-sociale ondersteuning zorgen. Je bepaalt zelf waarover deze ondersteuning gaat. Mogelijkheden zijn: samen je persoonlijk netwerk verder uitbouwen, versterken en onderhouden, samen op zoek gaan naar een zinvolle dagbesteding, betekenisvolle ontmoetingen in de buurt, een aangename vrijetijdsbesteding... en het afstemmen van al je activiteiten.