Wonen Sint-Jozef | Senioren

Ons Seniorenhuis in Sint-Jozef, Brugge biedt onderdak aan 14 tot 16 senioren met een beperking. In dit huis wordt het tempo van de senioren gevolgd: ze doen het wat rustiger aan en genieten van hun oude dag.

Het huis, dat naast onze groepswoning gelegen is, heeft een aantal gemeenschappelijke leefruimtes waar de senioren samen eten, tv-kijken, zich ontspannen… Daarnaast heeft elke bewoner een eigen kamer, de plek waar ze zich graag even terugtrekken.

‘Regie over het eigen leven’ is sowieso ons uitgangspunt. Hier is dit niet anders. De bewoners bepalen het tempo en hoe hun dagen worden ingevuld. Centraal staan warme zorg en geborgenheid binnen een rustige, veilige en huiselijke omgeving. Thema’s als ouder worden, het stervensproces en rouwbegeleiding maken deel uit van dit zorgaanbod.

De bewoners hebben specifieke zorgvragen waar Oranje op inspeelt, zolang als mogelijk en haalbaar. We doen daarom regelmatig beroep op andere professionele dienstverleners (bv. thuisverpleging, kiné…) om kwalitatieve zorg te kunnen verlenen.