Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Je dag invullen

Ontspannen, mensen ontmoeten, werken, bijleren, een steentje bijdragen in de buurt... Het moet voor iedereen mogelijk zijn.


We ondersteunen je om je dagen in te vullen zoals jij het wil. Zo dicht mogelijk bij je thuis, en zo veel mogelijk in de buurt zelf.

Er zijn veel mogelijkheden. We kijken samen met jou welke ondersteuning je nodig hebt bij de activiteiten.

Dagbesteding

In verschillende regio’s bouwen we dagbesteding uit, waar je in groep samen dingen doet, en elkaar ontmoet.
Tijdens de activiteiten van dagbesteding zetten we in op ontmoeten, werken in groep en groeien in vaardigheden. We werken zoveel mogelijk samen met partners in de buurt. Om aan jouw wensen tegemoet te komen, maar ook aan de noden van de lokale buurt.

Denk bijvoorbeeld aan zwerfvuilacties opzetten, ontmoetingsmomenten voor de buurt organiseren, samen met de gemeente een sociale kruidenier uitbaten, meehelpen bij lokale ondernemers, compost ophalen bij de buren,…

Ontspannende activiteiten

Nieuwe mensen leren kennen, samen iets gaan drinken, sporten, bijleren, … We hebben een ruim aanbod aan vrijetijdsactiviteiten. Neem hier een kijkje.

Begeleid werken

Wil je graag aan de slag op de arbeidsmarkt? Dan kan je terecht bij onze jobcoaches. Zij ondersteunen je in het zoeken naar een geschikte job en volgen je verder op, eenmaal aan de slag.

Close-up portret van Greta

Greta gaat meermaals per week naar dagbesteding

Greta woont in Oditee in Eernegem. Ze helpt onder andere mee op bioboerderij de Koolmees in Ichtegem, en bij de sociale kruidenier in Eernegem. “Ik zie graag dieren. Boer Jens heeft varkens, die vind ik heel tof! Ik geef ze graag ons oud brood. Ik doe ook graag sorteerwerkjes. In de winkel vul ik de bakken met groenten.”

Onze dienst Vrije Tijd op Maat

Wil je graag een ontspannende nieuwe hobby, sportactiviteit, of gewoon andere mensen ontmoeten en vind je zelf niet of moeilijk de weg?

Wil je als vrijwilliger bij Oranje aan de slag?

Geslaagd vrijwilligerswerk begint bij een taak die jij leuk en nuttig vindt en die tezelfdertijd ook zinvol is voor Oranje.

Nog vragen?

Vind je niet wat je zoekt? Of heb je andere vragen? Stel ze maar!

Onthaal

+32 50 341 341

info@oranje.be