Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Wil je graag je steentje bijdragen aan een open en toegankelijke samenleving? Dan vind je vast wel een opdracht als vrijwilliger in Oranje die bij jou past.


Dankzij onze vele vrijwilligers kunnen wij heel wat initiatieven en leuke vrijetijdsactiviteiten organiseren voor mensen met een ondersteuningsnood. We kunnen altijd nog helpende handen gebruiken, zowel voor ons vrijetijdsaanbod als voor andere diensten van Oranje. Jouw vrijwilligerswerk betekent veel! En Oranje biedt jou sociaal contact en voldoening: ontmoeting, vorming, ervaring, inspirerende werkomgeving, …

Hoe werkt het?

  • We kijken samen wat jij leuk en nuttig vindt, wat voor jou mogelijk is, en kijken op basis daarvan wat jij kan betekenen voor Oranje.
  • In Oranje is er vrijwilligerswerk voor iedereen. Je kan als vrijwilliger aan de slag gaan in verschillende diensten en voor diverse taken. Je kan vrijwilliger worden in onze dagbesteding, in een van onze woondiensten, je kan meehelpen bij onze vrijetijdsactiviteiten, je kan animator worden op het speelplein, … Je kan je ook inzetten voor allerlei praktische taken: logistiek werk, tuinonderhoud, administratie, vervoersopdrachten, …
  • Als vrijwilliger geef je zelf je taak en agenda mee vorm. Jij kiest wanneer je je inzet: tijdens de week of in het weekend, af en toe of elke week, …
  • Je staat er niet alleen voor. Op de dienst waar je vrijwilligerswerk doet, heb je altijd een aanspreekpersoon. Een vrijwilligerscoach staat je bij waar nodig, er is altijd ondersteuning.
  • Voorkennis is niet nodig, wij zorgen ervoor dat je goed kan opstarten. We voorzien ook vormingen voor vrijwilligers.
Elias houdt een voetbal onder zijn kin

Elias, vrijwilliger minivoetbalclub Alloo Alloo in Brugge

Elke twee weken komt Elias van Izegem naar de Koude Keuken in Brugge, om de groep te begeleiden en een potje mee te voetballen. Elias is erg geliefd in de ploeg. “Voordien had ik eigenlijk nog nooit met mensen met een beperking gewerkt. Dat klikte meteen super goed met die groep. Ik ben daardoor ook veranderd van studies. Ik deed eerst sport en beweging en volg nu de richting Opvoeder-Begeleider in gehandicaptenzorg.”

Waar wil jij vrijwilliger worden?

In al onze regio’s verwelkomen we vrijwilligers met open armen. Kom je erbij?
Oranje is actief in verschillende regio’s van West- en Oost-Vlaanderen. Waar precies? We brachten het voor je in kaart. Je kan ook een kijkje nemen in deze lijst van onze werkingen.

Bekijk zeker ook onze openstaande vacatures voor de dienst vrije tijd.

Wil je graag animator worden?

Voor speelplein- en jeugdateliervrijwilligers organiseren we cursussen animator, specialisatie en hoofdanimator.

Word vrijwilliger

Wil je graag vrijwilliger worden bij Oranje? Neem contact op met onze vrijwilligerscoach of geef je voorkeuren door via het formulier. We zoeken samen uit welk vrijwilligerswerk beste bij jou past.

Contacteer vrijwilligerscoach Ines

vrijwilligers@oranje.be

Nog vragen over vrijwilligerswerk?

Vind je niet wat je zoekt? Of heb je andere vragen? Stel ze maar!

Contacteer vrijwilligerscoach Ines

vrijwilligers@oranje.be