Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Aan de slag als stagiair

In Oranje kan je als stagiair op verschillende manieren leren door te doen. We zoeken samen naar een stageplek waar jij de grootste leerkansen krijgt en waar jij je eigen accenten kan leggen.


Stage bij Oranje is …

Een volwaardige partner zijn

We investeren met veel passie in stagiairs als toekomstige collega’s. In Oranje krijg je de kans om álle aspecten van de job te leren kennen. Daarnaast heb je als stagiair ook de mogelijkheid om de ruimere organisatie en de werking van Oranje in al z’n facetten te leren kennen.

Uitdaging op jouw maat

Oranje is een inspirerende omgeving die talent en zelfontwikkeling prikkelt. We coachen en ondersteunen je en gaan samen op zoek naar gepaste uitdagingen op jouw niveau.

Leren en doen

We zorgen ervoor dat jij de grootste leerkansen krijgt. Oranje is een leer-doe-plek waar je kan samenwerken, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen, en je eigen accenten kan leggen.

Mogelijk in verschillende regio’s

In Oranje hebben we heel wat werkingen die focussen op verschillende levensdomeinen. We zijn actief in verschillende regio’s van West- en Oost-Vlaanderen. Een overzicht van al onze werkingen vind je hier.

Close-up portret van stagiaire Jasmijn

Jasmijn deed twee weken stage op de communicatiedienst

Ondanks de korte stage kon ik veel zelfstandig doen en bijleren.

Lees haar ervaring

Zin in stage bij Oranje?

  • Als begeleider/opvoeder ondersteun je cliënten in hun dagbesteding. Je beweegt je bewust in de buurt, denkt flexibel en creatief, kan plannen, organiseren en netwerken.
  • Als wooncoach kan je in een van onze woondiensten aan de slag om te ondersteunen bij de dagdagelijkse taken van de bewoners en de uitdagingen op alle levensdomeinen, met een buurtgerichte focus.
  • Als mobiel ambulante ondersteuner kan je bij een van onze O’zon teams stage lopen. Je gaat op huisbezoek bij cliënten, steeds in duo met een vaste begeleid(st)er. Je ondersteunt de cliënt waar nodig (oa administratie, wonen, opvoedings- en psychosociale ondersteuning, plannen van het huishouden…). We werken emancipatorisch en gaan samen met de cliënt op weg.
  • Als jobcoach begeleid je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ga je samen met hen op zoek naar mogelijkheden om aan de slag te gaan.
  • Als stagiair op onze dienst vrije tijd neem je naast veldwerk in de vrijetijdsprojecten ook organisatorische taken op: voorbereidingen, boekingen, rekruteren van vrijwilligers, visie en opbouw van de deelwerkingen… Ook coach je vrijwilligers, zowel individueel als in groep. Heb je interesse in individuele vrijetijdstrajectbegeleidingen? Of het geven van vorming? We bekijken binnen een ruimere stage wat mogelijk is.
  • Als ortho ondersteun je teams in moeilijke cliëntsituaties. Je geeft vorming, sluit aan op teamvergadering, overlegt met begeleiders, stelt beeldvorming op… We ondersteunen je om zelfstandig te kunnen werken en stimuleren je ortho-agogische vaardigheden en professionele attitude. Je krijgt de mogelijkheid om organisatiebreed inzichten op te doen en een helikopterview te ontwikkelen over Oranje en de ruimere sector.
  • Als stagiair op een van de twee diensten waar we kortopvang aanbieden. In Hotel O’mer kunnen mensen vanaf 16 jaar tijdelijk verblijven in een toeristische setting. We gaan op uitstap, organiseren activiteiten en creëren een echt vakantiegevoel voor onze hotelbezoekers. Voor de kinderen (3-21 jaar) organiseren we met onze kind- en jongerenwerking een 20-tal weekends per jaar en een aantal kinder- en jongerenkampen in de schoolvakanties. Opvang in een huiselijke sfeer en toffe activiteiten staan centraal.
  • Je kan ook stage lopen in één van onze ondersteunende diensten: administratie en onthaal, ICT, communicatie en fondsenwerving, technische dienst, vervoer, poetsdienst en de dienst waar we werken rond onderzoek, ondersteuning & ontwikkeling.

We staan open voor stagiairs met verschillende talenten uit uiteenlopende opleidingen. Denk je dat jouw studierichting een meerwaarde kan betekenen in Oranje? Neem contact op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Wil je stage lopen bij Oranje?

De max! Vul het formulier in, dan kijken we wat er mogelijk is.

Nog vragen?

Vind je niet wat je zoekt? Of heb je andere vragen? Stel ze maar!

Vragen over stages?

stages@oranje.be