Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Jasmijn deed twee weken stage op de communicatiedienst

  • Getuigenis

Jasmijn deed een stage van twee weken op de communicatiedienst van Oranje. Ze zit in haar laatste jaar communicatie en media op de middelbare school.

Close-up portret van stagiaire Jasmijn

“Ondanks de korte stage kon ik veel zelfstandig doen en bijleren.”

Jasmijn, studente communicatie en media

Jasmijn kwam bij Oranje terecht door een vriendin die in het verleden vrijwilligerswerk deed bij de speelpleinwerking van Oranje. Zij raadde Oranje aan voor Jasmijn haar stage, en zo kwam ze bij de communicatiedienst terecht.

Het eerste kennismakingsgesprek was een grappig verhaal en meteen een goede ijsbreker. “We deden een rondleiding en zaten vast in een van de bureau’s waardoor er door ramen moest geklommen worden om de deuren aan de buitenkant te openen. Ik voelde daardoor een huiselijke sfeer.”

Op de eerste dag van haar stage was er toevallig een onthaalmoment voor nieuwe werknemers waardoor ze onmiddellijk een duidelijk beeld kreeg van Oranje. “Verder kreeg ik nog info en weetjes van mijn stagebegeleiders van de communicatiedienst. Ik kon bij hen ook terecht met al mijn vragen. Ze vonden het ook niet erg om mij extra uitleg te geven.”

Jasmijn hielp onder andere mee aan posts en stories voor de sociale media, het maken van de nieuwsbrief en dacht mee over de layout van de nieuwe website. Ze volgde ook een dagje mee in het onthaal, en kreeg ook veel nuttige uitleg mee over de werking van Oranje en wat het werk inhoudt.

“Je merkt dat ze hier moeite deden om alles uit mijn stage te halen”

“Ik mocht echt meewerken en stond niet in voor de stomme taakjes die niemand wilt doen. Ik kon mijn eigen ideeën geven en er werd ook iets mee gedaan. Je merkt dat er moeite gedaan werd om mij zo veel mogelijk bij te leren en alles uit mijn stage te halen.”

“Wat ik ook heel bijzonder vind, is hoeveel Oranje doet en betekent voor mensen. Het viel me ook op dat iedereen zich hier thuis voelt. Alle werknemers en vrijwilligers kwamen altijd binnen met een glimlach.”

“Je wordt goed ontvangen en krijgt een goede blik van het leven op de werkvloer. Je wordt hier gezien als een soort collega en niet zomaar een stagiair.”

Interesse in een stage bij Oranje?

In Oranje kan je als stagiair op verschillende manieren leren door te doen.