Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Opvoeding & opvang

Jouw kind omringen met de grootste zorgen, daar komt heel wat bij kijken. Onze medewerkers van O’zon ondersteunen je hierbij. Of ben je op zoek naar opvangmogelijkheden om als gezin even op adem te komen? Er zijn verschillende opties.


Opvoeding

Of het nu gaat over het opvolgen van de zwangerschap, contact leggen met Kind & Gezin of het regelen van je zwangerschapsverlof of kraamgeld. We staan je ook graag bij in het zoeken naar antwoorden op concrete vragen. ‘Waarom wil mijn kind niet slapen?’ of ‘Ik kan moeilijk contact leggen.” Of misschien weet je het gewoon even niet meer? Onze medewerkers van O’zon ondersteunen je hierbij.

Opvang

Zorg je voor een kind met een (vermoeden van) beperking, of een ondersteuningsnood en heb je nood om even op adem te komen? Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Weekendopvang: Een 20-tal weekends per jaar voorziet de Kinderen- en jongerenwerking weekendopvang voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) beperking.
  • Themakampen: een vijftal keer per jaar organiseert de Kinderen- en jongerenwerking themaweken voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) beperking.
  • Speelpleinwerking: Tijdens de vakanties kunnen kinderen en jongeren terecht bij één van onze inclusieve speelpleinen.
  • Jeugdateliers: Tijdens het schooljaar kunnen kinderen en jongeren terecht bij één van onze inclusieve jeugdateliers.
  • VOLT: Tijdens de zomervakantie is er een ruim aanbod aan activiteiten voor jongvolwassenen.
  • Op hotel in Blankenberge: als je kind meerderjarig is, kan een vakantie aan zee leuk zijn?
  • Op reis: Als je kind meerderjarig is, is een reis misschien wel mogelijk?

Ken je Ouderbruggen al?

“It takes a village to raise a child”. Om die reden brengen wij kinderen en hun (groot)ouders samen met elkaar in de buurt, in Sint-Kruis en Sint-Jozef.

Nog vragen?

Vind je niet wat je zoekt? Of heb je andere vragen? Stel ze maar!

Onthaal

+32 50 341 341

info@oranje.be