Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Een inclusieve werkomgeving

De samenleving bruist van talent. We willen, samen met werkgevers, die talenten de kans geven om zich verder te ontplooien op de arbeidsmarkt. Als ondernemer speel je een belangrijke rol in een toegankelijke samenleving. Een rol die wij graag mee ondersteunen, zodat we samen meerwaarde creëren.


De profit- en non-profit sector die samenwerken, dat is grote winst voor alle partijen.
We werken in verschillende regio’s in West- en Oost-Vlaanderen samen met lokale ondernemers. Word jij er ook één van?

Samen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen

Kunnen bijdragen op de arbeidsmarkt doet groeien en bloeien, en geeft mensen veel voldoening als daginvulling. Tegelijk ontzorg je je eigen onderneming, want bepaalde taken kunnen gedeeltelijk of volledig overgenomen worden, met onze ondersteuning.

We ondersteunen jou als werkgever bij de tewerkstelling van medewerkers met specifieke noden. We hebben heel wat expertise in huis, in het bijzonder handicapspecifieke expertise. We helpen je graag op weg naar een inclusieve werkomgeving.

We gaan altijd op zoek naar de meerwaarde voor iedere partij. Om samen maatschappelijke meerwaarde te creëren. We zien het als een evenwaardige samenwerking, waarbij er steeds ruimte is voor evaluatie, overleg en aanpassingen.

Er zijn verschillende opties om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken in je onderneming.

Werken met een kleine groep

Een groep mensen die door Oranje ondersteund wordt, kan taken uitvoeren voor je onderneming. We komen ter plaatse, of het werk wordt naar ons toe gebracht. Het kan gaan over een vast, terugkerend moment, maar ook over losse opdrachten. Brieven plooien en in enveloppen steken, prijsetiketten kleven en producten sorteren, zaken archiveren, gras afrijden, auto’s wassen, … Er is van alles mogelijk. We gaan voor een win-win-situatie: een vergoeding voor het gedane werk, sponsoring van bijvoorbeeld de Special Olympics, het organiseren van uitstappen, het ter beschikking stellen van het wagenpark, onze deelnemers ontzorgen door hen op te halen tijdens woon-werkverkeer, …

Individueel werk

Je staat open voor een inclusieve werkomgeving en het inschakelen van een persoon met een arbeidsbeperking op jouw werkvloer? Of heeft een van je huidige werknemers extra ondersteuning nodig door een arbeidsbeperking? We bekijken met jou de mogelijkheden.

Oranje is aanbieder van begeleid werken, arbeidsmatige activiteiten, individueel maatwerk, activeringstrajecten. Het kan, naargelang de formule, gaan over zowel onbezoldigde als betaalde arbeid. Er is altijd een vorm van ondersteuning vanuit Oranje, en die varieert naargelang de noden.

Elie doet computerwerk

Elie, begeleid werker

“Mijn begeleid werk via Oranje is een schot in de roos. Ik werk er samen met toffe mensen en ik word er aanvaard zoals ik ben. Ook met Joachim, mijn jobcoach, loopt het vlot. Hij voelt goed aan hoeveel en wat ik aankan. Zowel in Merkenveld als in Krinkelhof zijn mijn collega’s zeer aangenaam. Ze geven me graag uitleg als ik een vraag heb of iets niet goed begrijp. Én ze appreciëren mijn werk ten zeerste, net zoals ik dat van hen.”

Onze jobcoaches maken het je een pak eenvoudiger

Als werkgever kan het complex lijken om iemand voor je bedrijf te laten werken die extra ondersteuning nodig heeft. Daarom zijn onze jobcoaches er:

  • De jobcoach zoekt samen met jou en de werknemer naar een geschikte job, volgens talenten, interesses en mogelijkheden.
  • De jobcoach kijkt welke formule mogelijk is: begeleid werken, individueel maatwerk, activeringstraject, arbeidsmatige activiteiten, …
  • De jobcoach zorgt voor heldere communicatie en afspraken tussen jou en de werknemer.
  • De jobcoach komt regelmatig langs om te zien of alles naar wens verloopt en is telefonisch bereikbaar bij vragen of problemen.
  • De jobcoach zorgt ervoor dat de collega’s weten hoe om te gaan met de ondersteuningsnoden van de werknemer.


Trotse partner van Werkburo

Als garantie voor een goede begeleiding, draagt Oranje met trots het kwaliteitslabel van Werkburo.

Vragen?

Heb je interesse om samen te werken? Heb je nog vragen of twijfels? Neem gerust contact op.

Onthaal

+32 50 341 341

info@oranje.be

Meer weten over het kwaliteitslabel van Werkburo?

Oranje draagt met trots het kwaliteitslabel van Werkburo, als garantie voor een goede begeleiding.