Ga verder naar de hoofdinhoud.
Begin van de inhoud.

Cursus animatoren

Laat je onderdompelen in de wereld van spel, inclusie, fantasie en diversiteit tijdens de cursus animator, co-animator, specialisatie, hoofdanimator, of instructeur cursus.Animator worden in een inclusieve jeugdwerking

Op onze speelpleinwerkingen spelen kinderen en jongeren met en zonder beperking samen. Op onze cursussen leer je niet enkel hoe je een spel in elkaar kan steken, je komt ook te weten hoe je een spel kan aanpassen aan kinderen met een beperking en hoe we omgaan met de vele diverse kinderen in de werking.

Je leert van elkaar, maakt nieuwe vrienden, verkleed je in de zotste thema’s. Op cursus gaan is de tijd-van-je-leven.

Op cursus gaan betekent dat je heel veel leert over zaken die je op het speelplein of in je jeugdbeweging nodig hebt. Samen met instructeurs, die zelf ooit op het speelplein of in de jeugdbeweging actief waren, word je op een interactieve manier ondergedompeld in de wereld van spel, inclusie, fantasie en diversiteit. Ze nemen je met plezier en passie mee in dit inclusief verhaal.


Hoe behaal ik mijn attest?

Na het volgen van onze cursussen ontvang je een attest erkend door de Vlaamse Overheid. Om een attest te verkrijgen doorloop je volgende stappen:

  1. Cursus – 50 uur: Op een interactieve & speelse wijze doe je nieuwe kennis op.
  2. Stage – 50 uur: Die kennis pas je toe in je jeugdwerking.
  3. Hoera! Je behaalt een attest erkend door de Vlaamse Overheid.

We bieden volgende cursussen aan

Animator

Doorheen de cursus bekijken we wat je graag doet, welke talenten je hebt en hoe je deze kan inzetten als animator. Om deze cursus te kunnen volgen moet je minstens 15 jaar zijn op het moment dat de cursus plaatsvindt.

Co-animator

Is het voor jou niet makkelijk om de cursus animator mee te volgen zoals voorgesteld, dan kan je als co-animator mee op cursus met de animatoren. Je traject verloopt dan meer op maat. Om deze cursus te kunnen volgen moet je minstens 15 jaar zijn op het moment dat de cursus plaatsvindt.

Specialisatie animator

Tijdens deze cursus gaan we dieper in op specifieke thema’s en bouwen we verder op jouw ervaring. Om deze cursus te kunnen volgen moet je al wat ervaring hebben als animator op het speelplein/ in het jeugdwerk.

Hoofdanimator

Als hoofdanimator neem je meer verantwoordelijkheden op en bouw je mee aan de toekomst van je eigen jeugdwerking. Om deze cursus te kunnen volgen moet je minstens 16 jaar zijn op het moment dat de cursus plaats vindt en heb je minimum 100 uur ervaring in het jeugdwerk of een animatorattest.

Instructeur

Tijdens deze cursus leer je hoe je jouw kennis overbrengt op de volgende generatie. Om deze cursus te kunnen volgen moet je 18+ zijn en al wat ervaring hebben als hoofdanimator op het speelplein/ in het jeugdwerk


Terugbetaling cursus

De jeugddienst van je gemeente kan een deel van het inschrijvingsgeld terugbetalen. Meer info kun je hier terugvinden.

Is het voor jou niet haalbaar om het volledige bedrag ineens te betalen? Met een afbetalingsplan splitsen we het bedrag op in delen om de betaling haalbaar te maken.

Sfeerbeeld van de animator-cursus
Groepsfoto van het koksteam van de cursus animator
Sfeerbeeld cursus animatoren
Groepsfoto deelnemers cursus animator

Vragen?

Is het voor jou moeilijk om een standaard traject te volgen zoals voorgesteld? Heb je een beperking en vraag je je af of deze cursus iets voor jou is? Heb je geen vervoer om op de cursus te geraken? Heb je geen slaapzak? Stel je vraag maar, we bekijken wat mogelijk is.

Portret van Louise

Contacteer Louise

050 47 25 90

vorming@oranje.be